Search found 9 matches

by mabl
21 Jun 2009, 17:06
Forum: Announcements
Topic: BubbaServer (b1) lenny image
Replies: 29
Views: 29643

Re: BubbaServer (b1) lenny image

It does reformat your hard drive. You'll surely need to backup.
by mabl
20 May 2009, 20:59
Forum: Announcements
Topic: BubbaServer (b1) lenny image
Replies: 29
Views: 29643

Re: BubbaServer (b1) lenny image

The hell of character encoding ^^ For me it shows all the characters ok (In SSH, Samba, Webinterface). I use UTF-8 encoding everywhere. But it does NOT work to change into a directory which uses non ASCII characters in the web interface.
by mabl
19 May 2009, 10:12
Forum: Announcements
Topic: BubbaServer (b1) lenny image
Replies: 29
Views: 29643

It should be enough by setting the eth0 device in an allmulti mode, not promisc, and it should work. For me it only works in promisc mode. I added "up ifconfig eth0 promisc" to /etc/network/interfaces and now it works. Doesn't work with allmulti. I have not edited the hostname settings as vecka53 d...
by mabl
17 May 2009, 10:05
Forum: Announcements
Topic: BubbaServer (b1) lenny image
Replies: 29
Views: 29643

Thanks for the headsup, I will try to resolve the issues as they arrive in the bug queue. As you might notice, I never tested samba, mediatomb etc... only to the point they executed without direct errors, and as it takes around eight - ten hours to compile the affected packages (per each), It was d...
by mabl
17 May 2009, 04:24
Forum: Announcements
Topic: BubbaServer (b1) lenny image
Replies: 29
Views: 29643

Seems there was interfaces = eth1 in samba.conf. Changed it to eth0 and now it works 8) It also is impossible to set the network setting on the webinterface. EDIT: Mediatomb fails with 2009-05-17 10:53:27 INFO: Loading configuration from: /etc/mediatomb/config.xml 2009-05-17 10:53:27 ERROR: Error pa...
by mabl
15 May 2009, 16:08
Forum: Announcements
Topic: BubbaServer (b1) lenny image
Replies: 29
Views: 29643

Great! I've been waiting for this. But I think I ran in a bug with samba. It is a freshly set up bubba1 with this lenny pre-release. It is updated to the most recent versions (it needed a "dpkg --configure -a" ), no lenny archives activated. One user has been added to be able to log into bubba with ...
by mabl
09 May 2009, 07:37
Forum: Software releases
Topic: BubbaServer (b1) lenny-raw image
Replies: 14
Views: 12639

Re: A couple of weeks????

carl wrote: I think I can have an ready for release in the next week.

/Carl
Great! That's what I wanted to hear :)
by mabl
09 May 2009, 02:46
Forum: Software releases
Topic: BubbaServer (b1) lenny-raw image
Replies: 14
Views: 12639

Re: A couple of weeks????

Well, a couple of weeks has gone since 25/3.... When can we expect a Lenny-release? I am in the process of reinstalling my bubba and it would be nice if it's worth the trouble of configuring the raw_image or wait for a full image. Could you give any estimates? Anyway, I really like to thank you for...
by mabl
05 Mar 2009, 11:44
Forum: Bubba Server Support
Topic: Harddisk errors
Replies: 0
Views: 1687

Harddisk errors

Hello, I'm running a Bubba server with the etch image , and most of the time I am quiet satisfied with it. But since some time it shows random disk access errors after it ran for some time. kjournald starting. Commit interval 5 seconds EXT3 FS on hda1, internal journal EXT3-fs: mounted filesystem wi...