New software update for BUBBA|TWO

Announcements of all software releases for Excito products
MagnusJonsson
Posts: 88
Joined: 26 Sep 2008, 04:18

Post by MagnusJonsson » 11 Feb 2009, 16:19

Hello, I tried the suggestions
DEBIAN_FRONTEND=noninteractive apt-get -y update
DEBIAN_FRONTEND=noninteractive apt-get -y dist-upgrade
and this runs along smoothly.
(except for giving me the old error:
Errors were encountered while processing:
bubba-horde
bubba-backend
bubba-frontend
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1) )

but I still can't log into the web admin gui. Status from

Code: Select all

dpkg -l | grep -v ^ii


gives me

Code: Select all

Desired=Unknown/Install/Remove/Purge/Hold
| Status=Not/Installed/Config-files/Unpacked/Failed-config/Half-installed
|/ Err?=(none)/Hold/Reinst-required/X=both-problems (Status,Err: uppercase=bad)
||/ Name                             Version                              Description
+++-================================-====================================-============================================
iU  bubba-backend                    1.1.6                                The backend of the bubba administration
iU  bubba-frontend                   1.1.2                                The codeigniter based frontend for the Bubba
iF  bubba-horde                      0.0.57                               Horde installation for the bubba platform
rc  horde3                           3.2.1+debian0-1ex6                   horde web application framework
rc  kronolith2                       2.2-1ex2                             calendar component for Horde Framework
rc  lighttpd                         1.4.19-1~bpo40+1ex7                  A fast webserver with minimal memory footpri
rc  lighttpd-mod-webdav              1.4.19-1~bpo40+1ex7                  WebDAV module for lighttpd
Any ideas ?

Magnus

beatgr
Posts: 34
Joined: 01 Feb 2009, 15:25

Post by beatgr » 13 Feb 2009, 23:26

tor -

Thanks for the Bubba|Two firmware upgrade.
Working as advertised, new version (1.1.2) has been up for 2 days now.
Bubba seems to be more consistent in response time from network (LAN or WAN).
Tried EasyFind for a few hours -- works -- I need to address a couple of issues with my router (port forwarding).

I am chasing down this entry in the syslog .. the last line (alarms.php) returns in log every 5 minutes
Feb 13 13:39:38 bubba /USR/SBIN/CRON[7043]: (root) CMD ( [ -x /usr/lib/php5/maxlifetime ] && [ -d /var/lib/php5 ] && find /var/lib/php5/ -type f -cmin +$(/usr/lib/php5/maxlifetime) -print0 | xargs -n 200 -r -0 rm)
Feb 13 13:40:38 bubba /USR/SBIN/CRON[7056]: (root) CMD (test -x /usr/bin/php && /usr/bin/php /usr/share/horde3/scripts/alarms.php)
No issues with my Seagate 500 GB hard drive (yet).

g. beat
chicago, il
usa
Last edited by beatgr on 14 Feb 2009, 21:51, edited 1 time in total.

nitram
Posts: 27
Joined: 02 Oct 2008, 16:01

Post by nitram » 14 Feb 2009, 11:36

I'm not sure if it is because of the update or that the error was already there, but i got following error with the dist-upgrade:
# apt-get dist-upgrade
Reading package lists... Done
Building dependency tree... Done
Calculating upgrade... Done
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.
1 not fully installed or removed.
Need to get 0B of archives.
After unpacking 0B of additional disk space will be used.
Do you want to continue [Y/n]? y
Setting up bubba-frontend (1.1.2) ...
Removing any system startup links for /etc/init.d/adminphp ...
This site does not exist!
dpkg: error processing bubba-frontend (--configure):
subprocess post-installation script returned error exit status 1
Errors were encountered while processing:
bubba-frontend
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)

The dpkg command gives me following:
# dpkg -l | grep -v ^ii
Desired=Unknown/Install/Remove/Purge/Hold
| Status=Not/Installed/Config-files/Unpacked/Failed-config/Half-installed
|/ Err?=(none)/Hold/Reinst-required/X=both-problems (Status,Err: uppercase=bad)
||/ Name Version Description
+++-===============================-====================================-============================================
pF bubba-frontend 1.1.2 The codeigniter based frontend for the Bubba
rc horde3 3.3-5 horde web application framework


How to solve this?

Thanks.
Martin

carl
Posts: 474
Joined: 07 May 2008, 04:41

Post by carl » 16 Feb 2009, 04:13

nitram wrote:I'm not sure if it is because of the update or that the error was already there, but i got following error with the dist-upgrade:
# apt-get dist-upgrade
Reading package lists... Done
Building dependency tree... Done
Calculating upgrade... Done
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.
1 not fully installed or removed.
Need to get 0B of archives.
After unpacking 0B of additional disk space will be used.
Do you want to continue [Y/n]? y
Setting up bubba-frontend (1.1.2) ...
Removing any system startup links for /etc/init.d/adminphp ...
This site does not exist!
dpkg: error processing bubba-frontend (--configure):
subprocess post-installation script returned error exit status 1
Errors were encountered while processing:
bubba-frontend
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)

The dpkg command gives me following:
# dpkg -l | grep -v ^ii
Desired=Unknown/Install/Remove/Purge/Hold
| Status=Not/Installed/Config-files/Unpacked/Failed-config/Half-installed
|/ Err?=(none)/Hold/Reinst-required/X=both-problems (Status,Err: uppercase=bad)
||/ Name Version Description
+++-===============================-====================================-============================================
pF bubba-frontend 1.1.2 The codeigniter based frontend for the Bubba
rc horde3 3.3-5 horde web application framework


How to solve this?

Thanks.
Martin
I'm not certain what might have gone wrong here, though it seems to be apache related due to the error "This site does not exist!".
Could you check the following, first does /etc/apache2/sites-enabled/bubba exists?, and is it an symlink to /etc/apache2/sites-available/bubba? and does that file exists?
If neither files exists, an solution (an ugly one) is to first create /etc/apache2/sites-available/bubba and then issue "a2ensite bubba", i.e.

Code: Select all

touch /etc/apache2/sites-available/bubba
a2ensite bubba
After that, try an dist-upgrade again then
Hope this might solve your issue, but if not, please reply to this post and I'll try helping you more.

/Carl
/Carl Fürstenberg, Excito Software Developer
http://www.excito.com
support@excito.com

kastrom
Posts: 13
Joined: 29 Oct 2008, 17:56

Post by kastrom » 16 Feb 2009, 12:01

Posting this in the right thread now!

Since this last update my Bubba stops responding after one to two days. All I can do is to remove the power. Anyone else with problem?

/Kent

nitram
Posts: 27
Joined: 02 Oct 2008, 16:01

Post by nitram » 17 Feb 2009, 02:05

Thanks Carl, the bubba file did the trick. I recently renamed the file because i wanted to have 2 different files (bubba80 and bubba443) for better overview. I've changed bubba80 back to bubba (the links in sites-enabled as well) and now the problem is gone :-)

Martin

jonte
Posts: 65
Joined: 05 Nov 2008, 11:52

Post by jonte » 18 Feb 2009, 07:22

kastrom wrote:Posting this in the right thread now!

Since this last update my Bubba stops responding after one to two days. All I can do is to remove the power. Anyone else with problem?

/Kent
I've experienced similar problems, although my B2 usually stays fine for 3-4 days. The B2 does not stop responding completely, but is very very sluggish i.e. via samba. If one tries to SSH to the B2 it is slower than usual but still responsive. No unusual samba activity clogging up the system can be seen as far as I can tell.

Is your problem related to samba as well?

jonte
Posts: 65
Joined: 05 Nov 2008, 11:52

Post by jonte » 18 Feb 2009, 08:48

There we go. Uptime around 2 days and 16 hours, and B2 sluggish behavoiur is back again. Unusable (via Samba), with a complete power down as only solution. Restarting samba does nothing.

Also noticed now that the web-admin is very slow in response, sluggish as heck. Altough not to the same extent as the B2 via samba. same experince using SSH to connect to B2. Takes probably 10 times longer to connect to both web-admin and SSH, compared to normal.

Is there any command/s I can issue besides "top" to get a grip of what's going on inside the B2 causing this behaviour?

Top shows:

Code: Select all

top - 14:44:19 up 2 days, 16:40,  1 user,  load average: 0.01, 0.00, 0.01
Tasks:  68 total,   1 running,  67 sleeping,   0 stopped,   0 zombie
Cpu(s):  0.7%us,  0.7%sy,  0.0%ni, 98.7%id,  0.0%wa,  0.0%hi,  0.0%si,  0.0%st
Mem:    256456k total,   250956k used,     5500k free,     2680k buffers
Swap:  1060280k total,      868k used,  1059412k free,   168500k cached

  PID USER      PR  NI  VIRT  RES  SHR S %CPU %MEM    TIME+  COMMAND
25900 jonte     20   0  2976 1252  996 R  1.3  0.5   0:00.96 top
 2073 mysql     20   0  126m  34m 5628 S  0.3 13.8  13:19.75 mysqld
    1 root      20   0  2436  760  660 S  0.0  0.3   0:08.14 init
    2 root      15  -5     0    0    0 S  0.0  0.0   0:00.00 kthreadd
    3 root      15  -5     0    0    0 S  0.0  0.0   0:11.42 ksoftirqd/0
    4 root      15  -5     0    0    0 S  0.0  0.0   0:28.20 events/0
    5 root      15  -5     0    0    0 S  0.0  0.0   0:00.08 khelper
   52 root      15  -5     0    0    0 S  0.0  0.0   0:11.42 ksoftirqd/0
    4 root      15  -5     0    0    0 S  0.0  0.0   0:28.20 events/0
    5 root      15  -5     0    0    0 S  0.0  0.0   0:00.08 khelper
   52 root      15  -5     0    0    0 S  0.0  0.0   0:23.10 kblockd/0
   59 root      15  -5     0    0    0 S  0.0  0.0   0:00.00 ata/0
   60 root      15  -5     0    0    0 S  0.0  0.0   0:00.00 ata_aux
   68 root      15  -5     0    0    0 S  0.0  0.0   0:00.00 khubd
   97 root      20   0     0    0    0 S  0.0  0.0   0:00.02 pdflush
   98 root      20   0     0    0    0 S  0.0  0.0   1:20.82 pdflush
   99 root      15  -5     0    0    0 S  0.0  0.0   0:53.46 kswapd0

kastrom
Posts: 13
Joined: 29 Oct 2008, 17:56

Post by kastrom » 19 Feb 2009, 17:56

I have tried not using the Bubba and it works fine. Before when I had problems I had a lot of traffic, I downloaded files using torrent and extracted them onto my mounted nas. Seems to be the same behavior.

/Kent

robeam
Posts: 2
Joined: 02 Jun 2009, 18:47

Re: New software update for BUBBA|TWO

Post by robeam » 07 Jul 2009, 09:28

I have a failed upgrade with the following output from dpkg -l | grep -v ^ii

Desired=Unknown/Install/Remove/Purge/Hold
| Status=Not/Installed/Config-files/Unpacked/Failed-config/Half-installed
|/ Err?=(none)/Hold/Reinst-required/X=both-problems (Status,Err: uppercase=bad)
||/ Name Version Description
+++-================================-========================================-============================================
iF bubba-album 1.2 The codeigniter based album public interface
iU bubba-frontend 1.2 The codeigniter based frontend for the Bubba


I have no mail or apache

pa
Posts: 308
Joined: 06 Dec 2006, 04:38
Location: Sweden
Contact:

Re: New software update for BUBBA|TWO

Post by pa » 07 Jul 2009, 09:40

Have you changed the default blank password for MySQL?

/PA

robeam
Posts: 2
Joined: 02 Jun 2009, 18:47

Re: New software update for BUBBA|TWO

Post by robeam » 07 Jul 2009, 10:53

Hi,

I have successfully got bubba-album installed just failing on front end now.
Yes I have changed the default mysql password

Thanks

robeam
Posts: 2
Joined: 02 Jun 2009, 18:47

Re: New software update for BUBBA|TWO

Post by robeam » 07 Jul 2009, 10:59

results of front end install

Code: Select all

bubba:/home/robeam# apt-get install bubba-frontend
Reading package lists... Done
Building dependency tree... Done
The following NEW packages will be installed:
  bubba-frontend
0 upgraded, 1 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.
Need to get 0B/457kB of archives.
After unpacking 2515kB of additional disk space will be used.
Selecting previously deselected package bubba-frontend.
(Reading database ... 40753 files and directories currently installed.)
Unpacking bubba-frontend (from .../bubba-frontend_1.2_all.deb) ...
Setting up bubba-frontend (1.2) ...
Site default disabled; run /etc/init.d/apache2 reload to fully disable.
Site bubba installed; run /etc/init.d/apache2 reload to enable.
Forcing reload of web server (apache2)... waiting (98)Address already in use: make_sock: could not bind to address [::]:443
(98)Address already in use: make_sock: could not bind to address 0.0.0.0:443
no listening sockets available, shutting down
Unable to open logs
 failed!
invoke-rc.d: initscript apache2, action "restart" failed.
dpkg: error processing bubba-frontend (--configure):
 subprocess post-installation script returned error exit status 1
Errors were encountered while processing:
 bubba-frontend
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)


asparak
Posts: 173
Joined: 08 Jun 2009, 07:38

Re: New software update for BUBBA|TWO

Post by asparak » 07 Jul 2009, 11:26

robeam wrote:results of front end install

Code: Select all

bubba:/home/robeam# apt-get install bubba-frontend
Reading package lists... Done
Building dependency tree... Done
The following NEW packages will be installed:
  bubba-frontend
0 upgraded, 1 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.
Need to get 0B/457kB of archives.
After unpacking 2515kB of additional disk space will be used.
Selecting previously deselected package bubba-frontend.
(Reading database ... 40753 files and directories currently installed.)
Unpacking bubba-frontend (from .../bubba-frontend_1.2_all.deb) ...
Setting up bubba-frontend (1.2) ...
Site default disabled; run /etc/init.d/apache2 reload to fully disable.
Site bubba installed; run /etc/init.d/apache2 reload to enable.
Forcing reload of web server (apache2)... waiting (98)Address already in use: make_sock: could not bind to address [::]:443
(98)Address already in use: make_sock: could not bind to address 0.0.0.0:443
no listening sockets available, shutting down
Unable to open logs
 failed!
invoke-rc.d: initscript apache2, action "restart" failed.
dpkg: error processing bubba-frontend (--configure):
 subprocess post-installation script returned error exit status 1
Errors were encountered while processing:
 bubba-frontend
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)


looks like you are updating the webserver with it still running.Stop apache first, then try again.

robeam
Posts: 2
Joined: 02 Jun 2009, 18:47

Re: New software update for BUBBA|TWO

Post by robeam » 07 Jul 2009, 11:28

I wish it were that simple...

Code: Select all

Stopping web server (apache2)...httpd (no pid file) not running
.
A

Post Reply