Release notes for Excito Bubba 2&3 software version 2.5.0.1

Announcements of all software releases for Excito products
johannes
Posts: 1467
Joined: 31 Dec 2006, 07:12
Location: Sweden
Contact:

Re: Release notes for Excito Bubba 2&3 software version 2.5.

Post by johannes » 19 Jun 2012, 07:05

Can you give me the output of ifconfig? Did you do any non-standard (non-web-UI) network settings?
/Johannes (Excito co-founder a long time ago, but now I'm just Johannes)

albert
Posts: 69
Joined: 09 Jul 2007, 14:35
Location: The Netherlands

Re: Release notes for Excito Bubba 2&3 software version 2.5.

Post by albert » 19 Jun 2012, 07:17

Can't give you the output right now (at work, sorry). But the LAN is IP address 192.168.1.4/24 and the gateway is my router 192.168.1.254. I don't use the WAN.

This hasn't changed in the last 1.5 years. As said, on the commandline it all looks fine. It picks up/sends mail without any problems, as it did for the last 1.5 years. No errors in the logs.

Gordon
Posts: 1287
Joined: 10 Aug 2011, 03:18

Re: Release notes for Excito Bubba 2&3 software version 2.5.

Post by Gordon » 19 Jun 2012, 08:56

Did you check this entry?

albert
Posts: 69
Joined: 09 Jul 2007, 14:35
Location: The Netherlands

Re: Release notes for Excito Bubba 2&3 software version 2.5.

Post by albert » 19 Jun 2012, 09:07

Sorry, no that's not the problem, as said command line does work fine.

I'll investigate tonight, see what I can find out.

Albert

Gordon
Posts: 1287
Joined: 10 Aug 2011, 03:18

Re: Release notes for Excito Bubba 2&3 software version 2.5.

Post by Gordon » 19 Jun 2012, 10:28

albert wrote:Sorry, no that's not the problem, as said command line does work fine.
Sure?

The message "No functional Internet connection was found" has to come from apt; the web interface just echo's this response. Assuming earlier reported cases are correct in that this is the result of a DNS lookup time-out, the straightforward conclusion would therefore have to be that the web application either shuts something down that it shouldn't (but then other people would experience the same problem, right?) or somehow puts too much strain on the system (which you should be able to avoid by shutting down other high memory and/or CPU utilizing services).

albert
Posts: 69
Joined: 09 Jul 2007, 14:35
Location: The Netherlands

Re: Release notes for Excito Bubba 2&3 software version 2.5.

Post by albert » 20 Jun 2012, 01:29

Yesterday evening I noticed that 2.5.0.2 is out. I upgraded it through the webinterface. That went fine, although I had the message "No internet..." as mentioned before after it finished. I rebooted, just to be sure I'm running all the fixes:

- Backup works fine now

- The message about no internet is gone as well, when I now do an upgrade through the webinterface, it just tells me that there isn't any, as in the past.

Albert

johannes
Posts: 1467
Joined: 31 Dec 2006, 07:12
Location: Sweden
Contact:

Re: Release notes for Excito Bubba 2&3 software version 2.5.

Post by johannes » 02 Jul 2012, 07:02

We still cannot reproduce the "internet connection" issue, if you ever see it again, please let us know.
/Johannes (Excito co-founder a long time ago, but now I'm just Johannes)

durin
Posts: 2
Joined: 19 Apr 2012, 13:19

Re: Release notes for Excito Bubba 2&3 software version 2.5.

Post by durin » 30 Oct 2012, 08:10

Hi,

I'm seeing this even after 2.5.1 update. I made the update successfully using the web ui even thou I got this error at the end.

Aptitude and apt-get works perfect but web ui gives "No functional Internet connection was found" error at the end of the update/update check.

Couldn't find anything from logs.

I tried to make some sense on the web-admin php files and as far as I understood it uses AF_UNIX sockets during the update. Maybe the connection error comes from these sockets.

durin
Posts: 2
Joined: 19 Apr 2012, 13:19

Re: Release notes for Excito Bubba 2&3 software version 2.5.

Post by durin » 01 Nov 2012, 02:37

I got this fixed by running

sudo /etc/init.d/bubba-apt restart

Post Reply