Gigabit LAN connection with an average speed of 2,5 MB p/s

Got problems with your B2 or B3? Share and get helped!
cmcevoy
Posts: 23
Joined: 30 Oct 2008, 07:56

Re: Gigabit LAN connection with an average speed of 2,5 MB p/s

Post by cmcevoy » 17 Aug 2009, 04:44

I'm contemplating moving to the unstable tree to try to solve this problem - any experience from folk about just how unstable it is?
How about going back to the regular release if unstable doesn't help me?
Just how brave/foolhardy am I being, given that everything else is working fine at the moment?
Charles.

asparak
Posts: 173
Joined: 08 Jun 2009, 07:38

Re: Gigabit LAN connection with an average speed of 2,5 MB p/s

Post by asparak » 19 Aug 2009, 07:09

Its been mentioned a few times by people including Excito Admins and I've said it a couple of times as well, but if you are comfortable with fixing your box if it breaks, potentially rendering it unbootable and needing a re-install, then go ahead.

Personally I've found the modified kernel works fine, but YMMV.

cmcevoy
Posts: 23
Joined: 30 Oct 2008, 07:56

Re: Gigabit LAN connection with an average speed of 2,5 MB p/s

Post by cmcevoy » 05 Sep 2009, 04:53

No improvement after upgrading to 1.2.1, unfortunately.

asparak
Posts: 173
Joined: 08 Jun 2009, 07:38

Re: Gigabit LAN connection with an average speed of 2,5 MB p/s

Post by asparak » 06 Sep 2009, 18:46

Not trying to teach you to suck eggs, but cold boot it, rather than a warm reboot.

cmcevoy
Posts: 23
Joined: 30 Oct 2008, 07:56

Re: Gigabit LAN connection with an average speed of 2,5 MB p/s

Post by cmcevoy » 07 Sep 2009, 05:18

Thanks - I had only done a warm reboot so it was worth a try. Sadly, there's no improvement after power-cycling either :(

ubbe
Posts: 40
Joined: 09 May 2009, 01:17

Re: Gigabit LAN connection with an average speed of 2,5 MB p/s

Post by ubbe » 07 Sep 2009, 09:13

cmcevoy wrote:Thanks - I had only done a warm reboot so it was worth a try. Sadly, there's no improvement after power-cycling either :(
Ok no need to upgrade then.. :-(

krets
Posts: 5
Joined: 04 Jun 2009, 19:02

Re: Gigabit LAN connection with an average speed of 2,5 MB p/s

Post by krets » 21 Sep 2009, 16:35

I'm consistently dropping down to around 2 MB/s even after rebooting. I'm very close to removing bubba from my setup. I hope that there is some fix coming down the pipe. At this speed, it is almost unusable.

asparak
Posts: 173
Joined: 08 Jun 2009, 07:38

Re: Gigabit LAN connection with an average speed of 2,5 MB p/s

Post by asparak » 22 Sep 2009, 16:42

I'm running kernel 2.6.30.1 which is definately showing a much improved performance on network throughput and none of my clients are reporting any issues with performance and all are on 1.2.1.

BulldogPO
Posts: 4
Joined: 28 Oct 2009, 01:53

Re: Gigabit LAN connection with an average speed of 2,5 MB p/s

Post by BulldogPO » 28 Oct 2009, 01:57

I have same problem.
Latest update is in and only one LED is blinking, HP´s gigabit switch is saying that bubba is on gigabit connection but it is intolerably slow :(

So how to fix this?
Step by step guide please, as I have almost no experience at all on tux systems.

asparak
Posts: 173
Joined: 08 Jun 2009, 07:38

Re: Gigabit LAN connection with an average speed of 2,5 MB p/s

Post by asparak » 28 Oct 2009, 05:38

Hi BullDog,

If you have virtually no SysAdmin experience on Linux, I would strongly recommend waiting and being patient. I've been running on the 2.6.30.1 kernel from the unstable repo for quite a while with no side effects and performance is much improved, so that my sons can play ther MMORPG's with no complaints, while I'm working and my wife is surfing or shopping or whatever it is she does online :)

Excito will release an updated kernel as soon as it fits into their release schedules.

BulldogPO
Posts: 4
Joined: 28 Oct 2009, 01:53

Re: Gigabit LAN connection with an average speed of 2,5 MB p/s

Post by BulldogPO » 28 Oct 2009, 08:52

So how can I make this damn brick faster? And both of those LAN LED´s blinking?

jw42
Posts: 1
Joined: 14 Oct 2009, 03:56

Re: Gigabit LAN connection with an average speed of 2,5 MB p/s

Post by jw42 » 02 Nov 2009, 11:58

Is there ANY progress on this matter? It is getting really annoying...

pcrene
Posts: 305
Joined: 17 May 2008, 15:49

Re: Gigabit LAN connection with an average speed of 2,5 MB p/s

Post by pcrene » 02 Nov 2009, 17:58

Hi Asparak,

youre right...the people of Excito do a good job..i can speak out of
my own experience...
They work hard and i still beleive in the concept...

Owner of:
Bubba 2 with Bubba Storage in RAID
Bubba 2
Bubba server...

Rene
B3 1T + B-Stor 2T, B2 1T as backup
40 users active....
Opensat4all.Com

asparak
Posts: 173
Joined: 08 Jun 2009, 07:38

Re: Gigabit LAN connection with an average speed of 2,5 MB p/s

Post by asparak » 03 Nov 2009, 08:09

jw42 wrote:Is there ANY progress on this matter? It is getting really annoying...
Yep, as has been said a few times, the kernel in the unstable repo is much improved, but its your risk if you want to install it.

Give Excito some time and be a little patient :) They will release a new patch as soon as they are able to. None of us know what dependencies for other updates they are working on

Wirre
Posts: 7
Joined: 16 Jun 2009, 15:19

Re: Gigabit LAN connection with an average speed of 2,5 MB p/s

Post by Wirre » 08 Jan 2010, 20:16

Anny news on the 2mb/s speed problem??

/Wirre

Post Reply