Printer set up missing

Got problems with your B2 or B3? Share and get helped!
cool_tko
Posts: 7
Joined: 18 Nov 2011, 11:24

Printer set up missing

Post by cool_tko » 25 Jan 2012, 17:31

Hi everyone

Just got a nice B3 and I am all new here :-)

Yesterday it set the B3 up and activated the printer function. I added my printer but then could not finish due to an error message of which I do not remember what it said.

As I had no success I made a software update of my box. Now I have:

bubba 2.3.2
bubba-album 2.4~pre2
bubba-backend 2.3.2.11
bubba-frontend 2.3.1
bubba3-kernel 2.6.38-1
filetransferdaemon 0.54
squeezecenter 7.6.1.dfsg1-2

But: my printer menu is disappeared. Normally it should be Disk / Printing / Settings... but I miss the Printing in my menu.

In the log i found this:

Jan 25 23:08:10 b3 udev-add-printer: add_queue: URIs=['usb://Canon/MP800R']
Jan 25 23:08:10 b3 udev-add-printer: D-Bus method call failed: org.freedesktop.DBus.Error.ServiceUnknown: The name com.redhat.NewPrinterNotification was not provided by any .service files
Jan 25 23:08:10 b3 udev-add-printer: Failed to get D-Bus object for PrinterDriversInstaller: org.freedesktop.DBus.Error.ServiceUnknown: The name com.redhat.PrinterDriversInstaller was not provided by any .service files
Jan 25 23:08:13 b3 dhclient: DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 5
Jan 25 23:08:18 b3 dhclient: No DHCPOFFERS received.

How do I get this back?

Looking forward to your ideas...

Regards,

Thomas

Nrde
Posts: 75
Joined: 17 Nov 2010, 06:41

Re: Printer set up missing

Post by Nrde » 27 Jan 2012, 13:03

I'm missing printing menu also...

connected USB printer, turned printer on, enabled printing in services -> no printing menu

Code: Select all

Jan 27 18:49:18 b3 udev-configure-printer: add /devices/platform/orion-ehci.0/usb1/1-1/1-1.1/1-1.1:1.0
Jan 27 18:49:18 b3 udev-configure-printer: parent devpath is /devices/platform/orion-ehci.0/usb1/1-1/1-1.1
Jan 27 18:49:18 b3 udev-configure-printer: Device vendor/product is 04E8:3313
Jan 27 18:49:18 b3 udev-configure-printer: failed to claim interface
Jan 27 18:49:18 b3 udev-configure-printer: invalid or missing IEEE 1284 Device ID
Jan 27 18:49:18 b3 udev-configure-printer: add /devices/platform/orion-ehci.0/usb1/1-1/1-1.1/1-1.1:1.0/usb/lp0
Jan 27 18:49:18 b3 udev-configure-printer: parent devpath is /devices/platform/orion-ehci.0/usb1/1-1/1-1.1
Jan 27 18:49:18 b3 udev-configure-printer: MFG:Samsung MDL:ML-1670 Series SERN:- serial:Z6FZBKAB500565A.
Jan 27 18:49:20 b3 kernel: [ 806.382748] usb 1-1.1: usbfs: interface 0 claimed by usblp while 'usb' sets config #1
Jan 27 18:49:35 b3 udev-configure-printer: URI matches without serial number: usb://Samsung/ML-1670%20Series
Jan 27 18:49:35 b3 udev-configure-printer: No serial number URI matches so using those without
Jan 27 18:49:35 b3 udev-configure-printer: About to add queue for usb://Samsung/ML-1670%20Series
Jan 27 18:49:35 b3 udev-add-printer: add_queue: URIs=['usb://Samsung/ML-1670%20Series']
Jan 27 18:49:35 b3 udev-add-printer: D-Bus method call failed: org.freedesktop.DBus.Error.ServiceUnknown: The name com.redhat.NewPrinterNotification was not provided by any .service files
Jan 27 18:49:35 b3 udev-add-printer: Failed to get D-Bus object for PrinterDriversInstaller: org.freedesktop.DBus.Error.ServiceUnknown: The name com.redhat.PrinterDriversInstaller was not provided by any .service files
Jan 27 18:50:01 b3 /USR/SBIN/CRON[2169]: (root) CMD (/etc/init.d/dovecot status >/dev/null 2>&1 || /etc/init.d/dovecot restart)
Jan 27 18:50:28 b3 udev-add-printer: PPD: foomatic:Samsung-ML-1651N-Postscript.ppd; Status: 1

RandomUsername
Posts: 904
Joined: 09 Oct 2009, 18:49

Re: Printer set up missing

Post by RandomUsername » 27 Jan 2012, 13:08

As I recall, the printer functions are now all automated so there should be no need for a menu.

Nrde
Posts: 75
Joined: 17 Nov 2010, 06:41

Re: Printer set up missing

Post by Nrde » 27 Jan 2012, 13:32

RandomUsername wrote:As I recall, the printer functions are now all automated so there should be no need for a menu.
How do I know to what queue I connect my pc to? Browsing for the printer in windows does not find the printer. Samsung driver installation doesn't find it either.

RandomUsername
Posts: 904
Joined: 09 Oct 2009, 18:49

Re: Printer set up missing

Post by RandomUsername » 27 Jan 2012, 14:09

Not sure, I don't use printers with my B3. You'll need to wait for someone to come along who does.

johannes
Posts: 1470
Joined: 31 Dec 2006, 07:12
Location: Sweden
Contact:

Re: Printer set up missing

Post by johannes » 28 Jan 2012, 09:06

Attached printers are now shown in the admin main page. When connected they should be shared by CUPS and SAMBA. If they don't let us know, this is a bug. (And a tip could be to restart samba (or B3)) after plugging in the printer, but let us know if this was an issue so we can fix it).

Thanks!
/Johannes (Excito co-founder a long time ago, but now I'm just Johannes)

Nrde
Posts: 75
Joined: 17 Nov 2010, 06:41

Re: Printer set up missing

Post by Nrde » 28 Jan 2012, 16:30

johannes wrote:(And a tip could be to restart samba (or B3)) after plugging in the printer, but let us know if this was an issue so we can fix it).
I have restarted B3 couple fo times (because of other reasons) but can't see the printer. I just did it to be sure but Attached printers line is still empty.

relevant? lines from syslog after restart:

Code: Select all


Jan 28 22:26:02 b3 udev-configure-printer: URI matches without serial number: usb://Samsung/ML-1670%20Series
Jan 28 22:26:02 b3 udev-configure-printer: No serial number URI matches so using those without
Jan 28 22:26:02 b3 udev-configure-printer: About to add queue for usb://Samsung/ML-1670%20Series
Jan 28 22:26:06 b3 udev-add-printer: add_queue: URIs=['usb://Samsung/ML-1670%20Series']
Jan 28 22:26:06 b3 udev-add-printer: D-Bus method call failed: org.freedesktop.DBus.Error.ServiceUnknown: The name com.redhat.NewPrinterNotification was not provided by any .service files
Jan 28 22:26:06 b3 udev-add-printer: Failed to get D-Bus object for PrinterDriversInstaller: org.freedesktop.DBus.Error.ServiceUnknown: The name com.redhat.PrinterDriversInstaller was not provided by any .service files
Jan 28 22:27:01 b3 udev-add-printer: PPD: foomatic:Samsung-ML-1651N-Postscript.ppd; Status: 1

cool_tko
Posts: 7
Joined: 18 Nov 2011, 11:24

Re: Printer set up missing

Post by cool_tko » 29 Jan 2012, 04:08

yes - same problem here :-(

johannes
Posts: 1470
Joined: 31 Dec 2006, 07:12
Location: Sweden
Contact:

Re: Printer set up missing

Post by johannes » 29 Jan 2012, 16:22

Ok, perhaps there are some printers not supported. Can you plase send me your printer models?

Thanks,
/Johannes
/Johannes (Excito co-founder a long time ago, but now I'm just Johannes)

cool_tko
Posts: 7
Joined: 18 Nov 2011, 11:24

Re: Printer set up missing

Post by cool_tko » 29 Jan 2012, 16:36

This is One: Canon/MP800R

Nrde
Posts: 75
Joined: 17 Nov 2010, 06:41

Re: Printer set up missing

Post by Nrde » 30 Jan 2012, 05:56

johannes wrote:Ok, perhaps there are some printers not supported. Can you plase send me your printer models?
Samsung Ml-1670

johannes
Posts: 1470
Joined: 31 Dec 2006, 07:12
Location: Sweden
Contact:

Re: Printer set up missing

Post by johannes » 30 Jan 2012, 11:28

Thanks. We'll try to get one of those printers to check with.
/Johannes (Excito co-founder a long time ago, but now I'm just Johannes)

Nrde
Posts: 75
Joined: 17 Nov 2010, 06:41

Re: Printer set up missing

Post by Nrde » 30 Jan 2012, 19:42

johannes wrote:Thanks. We'll try to get one of those printers to check with.
At least the samsung is cheaper than a toner cartridge :)

johannes
Posts: 1470
Joined: 31 Dec 2006, 07:12
Location: Sweden
Contact:

Re: Printer set up missing

Post by johannes » 31 Jan 2012, 03:12

Exactly, ordered one yesterday, not a difficult decision. :)
/Johannes (Excito co-founder a long time ago, but now I'm just Johannes)

Mathew
Posts: 13
Joined: 24 Jan 2009, 07:01

Re: Printer set up missing

Post by Mathew » 03 Feb 2012, 04:27

I also got this printer problem. I have a Samsung ML-1670 laser printer. Thing is, it worked fine with B3s factory installed software version. After update(2.3.2) I got nothing, even after trying the suggested steps above.
Hoping on that fix! :P

Post Reply