Bubbagen and logitechmediaserver-bin (Solved)

Got problems with your B2 or B3? Share and get helped!
Gordon
Posts: 1343
Joined: 10 Aug 2011, 03:18

Re: Bubbagen and logitechmediaserver-bin (Solved)

Post by Gordon » 30 Oct 2018, 10:52

@jallee

Turns out the displayed message was misleading. Image::Scale version 0.13 introduces a new dependency on `giflib` and because this package is not installed in the 1.11 release it failed to load the `.so`. I made the necessary changes and incremented the patch level to 4. To install it, please sync your (bubba) repository.

jallee
Posts: 46
Joined: 12 Jun 2009, 13:15

Re: Bubbagen and logitechmediaserver-bin (Solved)

Post by jallee » 30 Oct 2018, 11:58

Gordon wrote:
30 Oct 2018, 10:52
@jallee

Turns out the displayed message was misleading. Image::Scale version 0.13 introduces a new dependency on `giflib` and because this package is not installed in the 1.11 release it failed to load the `.so`. I made the necessary changes and incremented the patch level to 4. To install it, please sync your (bubba) repository.
Perfect, tanks Gordon. :D

johanheinesen
Posts: 25
Joined: 23 Jan 2007, 05:18

Re: Bubbagen and logitechmediaserver-bin (Solved)

Post by johanheinesen » 08 Nov 2018, 15:42

Gordon wrote:
28 Oct 2018, 13:38
Aha. That is wrong indeed. Strange that it didn't pop up during testing here.

The `ptable` variable is only created in the block from lines 102-112, so that block should be moved up to start at line 93. I'll fix that shortly.
Hi Gordon,

Did you fix it? I downloaded the image today and got the same error once again.

Johan
Johan
---------------------------------

johanheinesen
Posts: 25
Joined: 23 Jan 2007, 05:18

Re: Bubbagen and logitechmediaserver-bin (Solved)

Post by johanheinesen » 08 Nov 2018, 15:53

johanheinesen wrote:
08 Nov 2018, 15:42
Gordon wrote:
28 Oct 2018, 13:38
Aha. That is wrong indeed. Strange that it didn't pop up during testing here.

The `ptable` variable is only created in the block from lines 102-112, so that block should be moved up to start at line 93. I'll fix that shortly.
Hi Gordon,

Did you fix it? I downloaded the image today and got the same error once again.

Johan
I tried to edit the file - and it seems to work alright :)
Johan
---------------------------------

Gordon
Posts: 1343
Joined: 10 Aug 2011, 03:18

Re: Bubbagen and logitechmediaserver-bin (Solved)

Post by Gordon » 08 Nov 2018, 17:47

The 1.11 release is unchanged. I have a 1.11.1 beta I'm working on but this will not be ready for release anywhere soon. All necessary updates do however get pushed to the Bubba overlay directly, so you can install them yourself after syncing the overlay (chdir to /usr/local/portage/bubba and do a `git pull`, then run emerge on the updated packages). Yes you can do this on the Live USB as it is persistent.

Post Reply