Trying to mend Apache?

Got problems with Bubba? Then this forum is for you.
Locked
netpage
Posts: 26
Joined: 04 Sep 2007, 13:36

Trying to mend Apache?

Post by netpage » 19 May 2009, 14:06

Hi,

It all started with an

Code: Select all

apt-get install transmission
After that I could not connect to my Bubba server via the web interface. SSH, Samba, FTP & SFTP still worked so I assumed that the issue was with Apache.

Having gone through various posts on this forum and the web I can report the following [not sure which if any are causing the problem].
  • My /etc/apache2/sites-enabled/ folder is empty
    I do not seem to have a bubba-backend
    the dovecot package seems to be having an error installing.
    so does the debianutils package
Any ideas what I should do?

Thanks

James

carl
Posts: 474
Joined: 07 May 2008, 04:41

Re: Trying to mend Apache?

Post by carl » 19 May 2009, 14:32

netpage wrote:Hi,

It all started with an

Code: Select all

apt-get install transmission
After that I could not connect to my Bubba server via the web interface. SSH, Samba, FTP & SFTP still worked so I assumed that the issue was with Apache.

Having gone through various posts on this forum and the web I can report the following [not sure which if any are causing the problem].
  • My /etc/apache2/sites-enabled/ folder is empty
    I do not seem to have a bubba-backend
    the dovecot package seems to be having an error installing.
    so does the debianutils package
Any ideas what I should do?

Thanks

James
Is this related to BubbaServer or BubbaTwo? as BubbaServer doesn't have any "bubba-backend" package, but ony a "bubba" package.

/Carl
/Carl Fürstenberg, Excito Software Developer
http://www.excito.com
support@excito.com

netpage
Posts: 26
Joined: 04 Sep 2007, 13:36

Post by netpage » 19 May 2009, 19:48

Hi Carl,

This is the Bubba Server. How would I check the Bubba package?

Thnx

James

netpage
Posts: 26
Joined: 04 Sep 2007, 13:36

Post by netpage » 20 May 2009, 05:22

Hi,

As I am a few hours ahead I have had another look at this issue and seem to be going round in circles. I am thinking that this may be due to Debian Lenny update so appreciate that I may have to wait a while for a fix.

After doing a few apt-get update/install I have noticed that the process has errors with dovecot-common & dovecot-imapd as well as the debianautils_2.3_arm.deb package.

Not sure if this is of any help.

Regards

James

netpage
Posts: 26
Joined: 04 Sep 2007, 13:36

Re: Trying to mend Apache?

Post by netpage » 20 May 2009, 22:08

More info if required. When I try to restart Apache2 I get the following

Code: Select all

bubba:/#     /etc/init.d/apache2 restart
Forcing reload of web server (apache2)...apache2: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name, using 127.0.0.1 for ServerName
 waiting apache2: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name, using 127.0.0.1 for ServerName
.
Is this OK? Should Apache be able to determine the server's fully qualified domain name?

Cheers

James

Locked